RENKLERDEN DOĞAN SANAT; ‘EBRU'

25.08.2014 10:27:42

15 yıldır Ebru sanatı yapan Hüseyin Garan, Kayseri'de Ebru'ya olan ilginin güzel olduğunu ve her geçen gün öğrencilerin ve ilgilenenlerin arttığını söyledi.

Hunat Hatun Medresesi’ndeki atolyesinde misafirlerini ağırlayan Hüseyin Garan, burada hem öğrencilerine Ebru sanatı hakkında ders verirken hem de eserlerini sergiliyor. 15 yıldır Ebru sanatı ile uğraştığını ifade eden Garan, eğitimini Mahmut Peşteli’den aldığını söyledi. Ebru’ya olan ilginin Kayserili vatandaşlar tarafından yoğun olduğunu dile getiren Garan, sanata olan ilginin ve öğrencilerin her geçen gün arttığını kaydetti. Ebru sanatının gelecek nesillere aktarılması gerektiğini ifade eden Hüseyin Garan, “Kayseri’de yaklaşık 15 yıldır Ebru sanatıyla uğraşıyoruz. 2007’den beri ustam Mahmut Peşteli ile ebru sanatını devam ettiriyorum. Kendisinin tarzını benimsedim. O geleneksel çizgide çalışmalarıma devam etmekteyim. Kayseri’de Ebru sanatına ilgi güzel ve her gün öğrencilerimizin sayısı artmaktadır. Ebruya karşı hiç ilgisi olmayan kişiler bizim burada çalışmalarımızı görerek merak ve ilgi uyandırmakta. Bu da bizim hoşumuza gidiyor tabi. Bu sanatın yeni kuşaklara öğretilmesi gerekiyor. Bizde bu görevi üstlenmiş durumdayız. İlgilenenleri ve ebru sevenleri buraya bekliyoruz” diye konuştu.
Bugüne kadar çeşitli sergiler açtığını aktaran Hüseyin Garan, eserlerini düzenleyeceği sergilerle sanatseverlerle buluşturacağını da sözlerine ekledi. (İHA)